Monument met appartement en studio te OtrobandaVERKOCHT

Monument met appartement en studio te OtrobandaVERKOCHT
Witteweg, Willemstad, Curaçao
Te Koop NAFL 749.000. 795.000.  
SR1678 150 m2 6 Bedrooms 4 Bathrooms 2 Garages 368 m2

In de levendige stadswijk Otrobanda ligt dit unieke en monumentale pand, momenteel in gebruik als woonhuis. Otrobanda staat bekend om zijn prachtige monumenten met kleurrijke gevels en staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

U komt binnen via de knusse, overdekte voorporch met vrij uitzicht over de wijk. Aan de linkerkant bevindt zich de sfeervolle woonkamer met authentieke houten vloer en witte shutter ramen. Via de ruime hal komt u bij de links gelegen 3 slaapkamers en 1 badkamer, 1 rechts gelegen slaapkamer( die momenteel gebruikt wordt als walk-in closet) en 1 badkamer( momenteel in gebruik als washok).

Via de hal kom je ook bij de eetkamer en de keuken. Leuke details zijn de kastjes met glas in lood deurtjes en de witten stippen op de keukenmuur die de vliegen verjagen! Onder het huis bevindt zich nog een berghok. Door de uitstraling, hoge plafonds, de authentieke tegels en de sfeer in huis, voelt dit als een parel in Otrobanda!

Aan het einde van de hal is de trap naar de tropisch ingerichte tuin met gezellige zitjes. Hier bevinden zich ook het appartement en de studio. De tuin is ommuurd en door de groene planten heb je nauwelijks het idee dat je in de stad zit. Zowel de studio als het appartement hebben een ingang naast het woonhuis.

 Voordeel: Voor deze monumentale panden hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Dit scheelt u dus zo al 4% op de aankoop. Bovendien genieten monumenten van diverse fiscale voordelen, zoals belastingaftrek voor restauratiekosten. 

De woning staat op 368 m2 eigendomsgrond.

Similar Properties