Karakteristieke, imposante tropenvilla met twee (2) king-size garages en appartementen en zwembad – te koop in de geliefde woonwijk Emmastad (Fixer-Upper)

Karakteristieke, imposante tropenvilla met twee (2) king-size garages en appartementen en zwembad – te koop in de geliefde woonwijk Emmastad (Fixer-Upper)
Wilhelminalaan, Emmastad, Curaçao,
Te Koop
SR1720 600 m2 7 Bedrooms 2 Garages 1953 Year Built 1700 m2

Inleiding

Zeer ruim

Deze tropenvilla is zeer ruim te noemen. De woonoppervlakte beslaat al met al maar liefst 600 m². De vrijstaande villa beschikt bovendien over twee (2) king-size garages, een groot zwembad, een separaat dubbel appartement (met 2 eigen opgangen), twee studio-appartementen (met ieder een eigen opgang), en staat op een riante kavel van 1.700 m². Het huis is dermate groot dat u deze villa wellicht zelfs een ‘Mansion’ zou kunnen noemen, a large imposing residence, want dat is het, een grote imposante woning.

Karakter

Het huis heeft een authentiek karakter doordat het een mooi hoog dak heeft met echte dakpannen dat is afgewerkt met fraai tropisch hardhout. Voorts heeft de woning hardhouten deurlijsten en kozijnen en bestaan alle ramen uit glas in lood. Het glas in de ramen betreft 5mm dik geslepen facetglas, dat een mooie prisma schittering geeft als de zon er doorheen schijnt. 

Temperatuur woning – Aangenaam

De temperatuur in de woning is aangenaam, deels doordat het huis een hoog dak met echte dakpannen heeft, en deels doordat het huis behoorlijk beschut is door diverse volgroeide Palmbomen.

Het huis is gunstig op de wind gelegen. Hierdoor geeft de altijd aanwezige Passaatwind in en om het huis ook de nodige verkoeling.

Opknapwoning

De villa verkeert in redelijk tot goede staat van onderhoud, doch betreft een opknapwoning, een Fixer-Upper (zie hieronder).

Emmastad

Deze tropenvilla ligt in Emmastad, één van de meest geliefde woonwijken van Curacao. Emmastad is een ruim opgezette en overzichtelijke woonwijk. Het is één van de groenste wijken van het eiland en voorzien van een bosrijke omgeving met veel ‘oud’ volgroeid groen. Het is een rustige wijk.

De villa in kwestie ligt centraal in de wijk aan de Wilhelminalaan, recht tegenover de Golfbaan van Emmastad (Curacao Golf & Squash Club).

Historie

Emmastad is een woongebied dat is opgericht door oliemaatschappij “Shell”, het bedrijf dat zich in 1915 op het eiland vestigde. De wijk was specifiek bedoelt voor directieleden en het hogere personeel van het oliebedrijf. Hierdoor kent Emmastad hoofdzakelijk luxe villa’s en riante tropenwoningen op grote percelen. De onderhavige villa is daar een treffend voorbeeld van, en springt er in vergelijking met andere grote woningen in de wijk zelfs behoorlijk uit! 

Centrale ligging

De wijk Emmastad ligt binnen de Schottegatweg, de ringweg die naar het centrum van Willemstad gaat. Emmastad ligt dus zeer centraal. Vanwege de centrale ligging zijn het centrum van Willemstad, supermarkten, winkels, banken en de betere scholen eenvoudig te bereiken. Zo rijdt u in 10 minuutjes naar Punda, het centrum van Willemstad. Maar u rijdt ook in 10 minuutjes naar Otra Banda, via de Ring-West, zonder dat u over de brug hoeft. En u rijdt bijvoorbeeld ook in 10 minuten naar de luchthaven Hato.

Uitvalswegen

De wijk kent verschillende uitvalswegen naar de ringweg. Omgekeerd kunt u dus ook via verschillende invalswegen naar Emmastad rijden. Zulks maakt dat de wijk zeer goed bereikbaar is. 

Bij de in- of uitrijden van de wijk kunt u steeds kiezen tussen een aantal in- of uitvalswegen. U kunt dus op verschillende manieren naar Emmastad rijden. Hierdoor heeft u nooit (!) files.

Voorzieningen

De wijk Emmastad kent diverse (zeer) dichtbij gelegen voorzieningen. De dichtstbijzijnde supermarkt is de “Mangusa”. Deze supermarkt ligt heel dichtbij, op slechts een paar minuten van de woning. Hier kunt u terecht voor alle dagelijkse boodschappen. Wholesale “Goisco” is eveneens heel dichtbij, hier kunt u ook boodschappen doen. Zeelandia, waar ook een grote supermarkt is, en waar voorts diverse grote winkels en bouwmarkten zitten, ligt op 5 minuten afstand. Daarnaast zijn er binnen een steenworp afstand onder andere een postkantoor, minimarkten, medische centra, apotheken, diverse winkels en (24-uurs) benzinepompen te vinden. Al deze dichtbij gelegen voorzieningen maken Emmastad zeer aantrekkelijk om te wonen.

Beschrijving woning 

Entree

De entree van de villa heeft een ruime, hoge porch, welke is afgewerkt met een fraai houten plafond met tropisch hardhout. 

Indeling

De woning kent een aantal vleugels waaraan diverse ruime kamers zijn gelegen. Deze vleugels worden met elkaar verbonden door een aantal grote leefruimten (livings). Het huis is ruimtelijk en praktisch ingedeeld.

Livings – hoge plafonds

Deze heerlijke tropenwoning is niet alleen groot, maar voelt ook ruim aan doordat het huis over grote kamers met hoge plafonds beschikt. De woning heeft 2 zeer ruime living rooms van ieder zo’n 50m2, en een ruime eetkamer van zo’n 30m2. Deze woonkamers hebben allen een hoog plafond, hetgeen de woning zeer ruimtelijk maakt, en voorts ten goede komt aan de aangename temperatuur in de woning.

De grote living bij binnenkomst heeft een in originele staat verkerende tegelvloer met sierlijke authentieke motieven.

Eetkamer

Vanuit de eerste living kan men via dubbele openslaande glas-in-lood-deuren naar de eetkamer. Deze eetkamer heeft eveneens een verhoogd plafond en beschikt over een originele parketvloer.

Vanuit de grote living kan men ook via andere dubbele openslaande deuren naar de brede gang die naar de keuken leidt.

Keuken

Royale kook- en woonkeuken, direct grenzend aan de eetkamer en gang vanuit de voorste living, met dubbele openslaande buitendeuren naar het terras en het zwembad.

De ruime keuken is praktisch ingedeeld, en voorzien van diverse inbouw apparatuur (groot gasstel met wokbrander, vaatwasser en 3 ovens).

Direct naast de keuken is een ruime inloop-pantry gelegen.

Slaapkamers

De woning telt in totaal maar liefst 7 (!) slaapkamers, deels voorzien van airco’s. De kamers zijn allen mooi ruim, waardoor deze ook goed als kantoorkamers kunnen worden gebruikt. De Master Bedroom is groter en heeft een toegangsdeur tot een binnenplaats. Tussen de Master Bedroom en de Master Bathroom ligt een ruime Dressroom.

Badkamers

Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. De badkamer naast de Master Bedroom is groter en beschikt naast een separate douche, toilet en bidet, ook over een riant ligbad en dubbele wastafels. 

Binnenplaats

Vanuit vier slaapkamers heeft men zicht op een ruime binnenplaats. Deze ligt aan de achterzijde van de woning en geeft daardoor rust en privacy.

De binnenplaats geeft met afzonderlijke deuren toegang tot respectievelijk de tweede living, de Master Bedroom en het gastenverblijf. De binnenplaats kan worden afgesloten met een breed stalen hek.

Gastenverblijf – Studio-Appartement

Er is een separaat gelegen gastenverblijf c.q. studio-appartement van zo’n 25 m² met naastgelegen badkamer met wastafel, ligbad met douche en toilet. Dit studio-appartement heeft een eigen opgang, en ligt aan de eerder genoemde binnenplaats, hetgeen voldoende privacy geeft.

Garages – Twee (2) king-size Garages

U kunt met de auto het terrein van de villa oprijden door een brede autopoort welke met een afstandsbediening kan worden geopend. Als u via de oprit door de autopoort het terrein oprijdt, komt u op een riante binnenplaats. Deze binnenplaats is volledig betegeld met klinkers. 

Aan deze binnenplaats zijn twee (2) king-size garages gelegen. Deze garages zijn beiden mooi breed en zeer ruim, er kunnen met gemak 4 auto’s in geparkeerd worden. In totaal is de garage ruim 12m (!) breed.

Naast de garages ligt een pantry met een keukenblok met een gootsteen en wateraansluiting.

De garages beschikken voorts over diverse 110V en 220V stopcontacten en de hoofdkraan van de wateraansluiting.

Op het betegelde terras van de riante binnenplaats, direct voor de garages, zouden eventueel nog 6 auto’s kunnen worden geparkeerd.

Zolder

Vanuit de garages is via een vaste trap de zolder bereikbaar. Deze zolder ligt over de volle breedte van de garages, en is dus eveneens groot. De zolder heeft aan weerzijde een schuin dak, doch in het midden is voldoende sta en loopruimte. De zolder heeft diverse elektriciteitsaansluitingen en een afzonderlijke afsluitbare bergruimte.

Meidenkamer – Studio-Appartement

Naast de garages ligt nog een zogeheten ‘Meidenkamer’ c.q. studio-appartement met bijbehorende ruime badkamer met douche, wastafel en toilet, en een wasmachine-aansluiting. Dit studio-appartement heeft een eveneens een eigen opgang en zou dus ook heel goed als gastenverblijf kunnen worden gebruikt.

Deepwell

De woning beschikt over een goed functionerende deepwell. Het grondwater niveau in Emmastad is ondiep. Hierdoor heeft men altijd deepwell-water.

De deepwel heeft een high capacity DAB-pomp die 2 jaar geleden is vernieuwd. 

Zwembad

Bij het terras waar de zon hoog staat, ligt een groot zwembad van 12m x 10m in een L-vorm. Het zwembad is makkelijk toegankelijk door een betonnen trap met brede traptreden en een grote roestvrijstalen reling.

Het zwembad beschikt over een duurzame betonnen liner. De diepte zwembad varieert met een deels schuin aflopende bodem van 1m tot 3m. Het zwembad is momenteel niet in gebruik. Naast het zwembad ligt een ruime jacuzzi welke een afzonderlijke pomp heeft. Rondom het zwembad is een breed volledig betegeld pooldeck met diverse terrassen gelegen.

Pomphuis

Naast het zwembad is een afzonderlijk overdekt pomphuis gelegen waar zich de zwembadpomp bevindt. Deze pomp is van zeer goede kwaliteit, het betreft een krachtige ‘Hayward Superpump’ welke vorig jaar geheel is vernieuwd. Voorts bevinden de jacuzzipomp en de grote zandfilter zich in het pomphuis. 

Appartement 

Er is een separaat gelegen appartement, apart van de woning. Dit appartement is vrij ruim (zo’n 70 m²) en beschikt over een living, keuken, slaapkamer en badkamer met ligbad.

Het appartement zou eenvoudig kunnen worden gesplitst in twee afzonderlijke appartementen. Ieder appartement heeft dan een eigen opgang.

Naast het appartement is een tweede wasmachine-aansluiting.

Het appartement beschikt over een ruime overdekte porch in een L-opstelling, en ligt aan een tweede binnenplaats, hetgeen ook voldoende privacy geeft.

110V en 220V

Het huis, de garages en de appartementen beschikken over zowel 110 Volt als 220 Volt stopcontacten / elektriciteitsaansluitingen.

Kavel

De villa is gelegen op een kavel van maar liefst 1.700 m² en is erfpacht. Het recht van erfpacht loopt momenteel tot 28 augustus 2027.

Tuin

Volledig vrij gelegen tuin, gelegen op het Zuiden en Westen, waardoor de zon precies goed over het huis staat. De tuin is praktisch aangelegd, en voorzien van diverse hoge Koningspalmbomen en tropische flora en fauna. 

De tuin is geheel ommuurd met een gemetselde schutting van ruim 2 meter hoog. Het huis biedt dus volledige privacy.

De schuttingsmuur heeft twee ingangen, een brede voordeur (aan de zijde van de Wilhelminalaan) en een dubbele autopoort met automatische deuropening (aan de zijde van de Bernhardlaan).

De tuin is redelijk onderhouden, doch heeft hier en daar wat aandacht nodig. Dit is evenwel goed te overzien.

Praktijk / Kantoor aan huis – Volledig kantoor

Vanwege de zeer centrale ligging zou de villa ook zeer goed kunnen worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals een praktijk of kantoor aan huis. 

Doordat het huis zo centraal ligt, en vanwege de gunstige indeling, zou het ook goed geschikt zijn om volledig als kantoorruimte te worden gebruikt. De villa beschikt wat dat betreft in totaal over maar liefst 10 (!) ruime werkkamers en een grote opslag- c.q. archiefruimte (zolder boven de dubbele king-size garages). 

Voldoende parkeergelegenheid

Het volledig ommuurde terrein van de villa beschikt over meer dan voldoende parkeergelegenheid. In totaal zouden er – zoals gezegd – 10 (!) auto’s op het terrein van de villa kunnen worden geparkeerd (4 auto’s in de dubbele King-Size garages en 6 auto’s op de binnenplaats voor deze garages).

Bed & Breakfast

Vanwege de centrale ligging zou de woning ook een goede locatie kunnen zijn voor een Bed & Breakfast. Het dubbele appartement ligt namelijk separaat van de woning en heeft twee eigen opgangen. 

Daarnaast zijn er nog twee studio-appartementen met eigen sanitaire voorzieningen, en ieder een eigen opgang.

Opknapper – Fixer-Upper

De villa verkeert – zoals gezegd – in redelijk tot goede staat van onderhoud, doch betreft een opknapwoning, een Fixer-Upper. Het opknappen valt evenwel goed te overzien, in die zin dat er geen grote verbouwing of renovatie behoeft te worden uitgevoerd. De gehele woning is per direct bewoonbaar en alle kamers en ruimtes zijn volledig functioneel. Het opknappen is dus niet direct noodzakelijk. Feitelijk heeft deze karakteristieke tropenwoning hier en daar wat liefde en aandacht nodig om met een update aan moderne woonwensen te voldoen, en is een absoluut pareltje als u het helemaal naar uw eigen smaak heeft ingericht.

Résume

Sterke punten:

– Ruime woning – woonoppervlakte 600 m²

– Zeer centraal gelegen – dichtbij diverse voorzieningen

– Goed bereikbaar – meerdere uitvalswegen – nooit files

– Hoog dak met echte dakpannen – aangename temperatuur in woning

– Hardhouten kozijnen – tropisch hardhout

– Hoge plafonds – ruimtelijk

– 2 grote livings

– Royale woonkeuken

– Maar liefst 7 ruime slaapkamers / kantoorkamers

– Twee (2) King-Size Garages – Parkeerruimte voor 4 auto’s

– Voldoende parkeergelegenheid – Binnenplaats met 6 parkeerplaatsen

– Ruime zolderverdieping boven garages met veel bergruimte

– Groot zwembad

– Ruim dubbel Appartement met 2 x eigen opgang

– Gastenverblijf / Studio-appartement met eigen opgang

– Meidenkamer / Studio-appartement met eigen opgang

– Tuin met Koningspalmen en tropische flora en fauna. 

– Deepwell – Ondiep grondwater dus altijd water

– Vanwege centrale ligging ook goed geschikt voor commerciële doeleinden

– Zeer geschikt als kantoorruimte (vanwege indeling) – 10 werkkamers

– Bouwjaar 1953

Uniek

Al met al is de villa behoorlijk uniek. Want zóveel woonoppervlakte met dubbele (2) king-size garages + zwembad + groot appartement + 2 studio-appartementen en met zo’n zeer centrale ligging vindt u nergens binnen de ring!!

Slot

Dit imposante huis biedt een unieke kans aan degenen die op zoek zijn naar een overzichtelijke opknapwoning in een geliefde buurt. De toekomstige eigenaar krijgt een mooie mogelijkheid om deze woning naar eigen inzicht op te knappen en in te richten.

Kortom, een mooie mega-mansion-villa die zeker het bezichtigen waard is. 

Geïnteresseerden in deze bijzondere woning kunnen een bod uitbrengen via email: info@simmerrealestate.com of per whats app: +5999 5107854

Property Map

Similar Properties